Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

07-11-2019 17:20
Termosifon Nasıl Kullanılmalı?

Termosifon Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

 

Termosifonlar, depolanan suyu kullanıcının belirlediği sıcaklığa kadar ısıtan ve su sıcaklığının bu seviyede sabit kalmasını sağlayan cihazlardır.

Sıcak suya kısa sürede ulaşmayı mümkün kılan termosifonlar günlük hayata daha fazla konfor katıyor. Bununla birlikte, kullanımda özenli olmamak, bu konforu kesintiye uğratacak, dahası çeşitli mağduriyetlere yol açacaktır. Doğru kullanım, cihazın verimli çalışmasını mümkün kılar, performansı yüksek tutar, güvenliği sağlar ve kullanım ömrünü uzatır.

Peki, Termosifon Nasıl Kullanılmalı? Verimlilik ve güvenlik için nelere dikkat edilmeli?

 

Termosifon Kaç Derecede Kullanılmalı?

 

Termosifonun kaç derecede kullanılması gerektiği, tasarruf konusunu doğrudan ilgilendiriyor. Gereğinden yüksek bir sıcaklık seviyesi, gereğinden fazla enerji tüketimine neden olacaktır.

Yaz aylarında termosifonun 50 santigrat derecede çalışması yeterli gelecektir. Kışın ise kullandığınız maksimum sıcaklık seviyesinin 60 santigrat derece olmasına dikkat edin.

 

Elektrik Faturasını Kabartmamak İçin…

 

Enerji tüketimini azaltmak için termosifonu sadece kullanılacağı zaman açıyorsanız, hata yapıyorsunuz. Sık açıp kapatma, genel inanışın aksine, daha fazla enerji tüketimine sebep olacaktır.

Bunun sebebini anlamak için termosifonun çalışma prensibini incelemek gerekiyor. Termosifonlardaki depolar ısı yalıtımlıdır, dolayısıyla su sıcaklığını 24 saate kadar sabit tutabilir. Cihazı kapattığınızda su sıcaklığı sabit kalmayacak ve düşecektir. Kullanmak için termosifonu tekrar açtığınızda suyun yeniden ısıtılması gerekecek. Unutmayın, suyu yeniden ısıtmak için gereken enerji miktarı, su sıcaklığını sabit tutmak için gerekenden daha yüksektir.

Termosifonu yalnızca, çok uzun süre kullanmayacaksanız kapatın. Bunun dışındaki durumlarda cihazın, sabit sıcaklık seviyesinde sürekli açık kalmasına dikkat edin.

 

Güvenlik İçin Montaj Aşamasına Dikkat

 

Termosifon Nasıl Kullanılmalı sorusunu ilgilendiren bir diğer önemli husus, güvenlik.

Günümüz teknolojileri sayesinde termosifonlarda emniyeti sağlayacak üstün özellikler yer almakta. Bunlar, güvenlik konusunda kullanıcı sorumluluğunu son derece azaltıyor.

Bununla beraber, güvenlik konusu en çok montajı ilgilendirir. Enerji bağlantısı, uzman kimselerce doğru araçlar ve yöntemler kullanılarak yapılmalı.

 

Kullanım Kılavuzunu İncelemeyi İhmal Etmeyin

 

Elbette, her şeyden önce kullanım kılavuzunu incelemeniz gerekiyor. Cihazınızın modeline özel kullanım ve bakım şartlarını sadece kılavuzda bulabilirsiniz. Herhangi bir sorunda çözüm için başvuracağınız ilk kaynak, termosifonun kullanım kılavuzu ve yetkili bayii olsun.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.