Nasıl Derin Dondurucu Almalı?

06-08-2019 13:05
Nasıl Derin Dondurucu Almalı?

Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Yılın diğer dönemlerine gıda depolamak ya da Kurban Bayramı dolayısıyla muhafaza edilmesi gereken fazla miktarda etin gündeme gelmesi gibi durumlarda derin dondurucu kullanımı kaçınılmaz. Buzdolaplarının dondurucu kısımlarının hacim ve performans bakımından yetersiz kalması, derin donduruculara gereksinim duyulmasının başlıca nedenlerinden.

Derin dondurucu satın alma aşamasında bazı önemli noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak seçeneğe ulaşmanız mümkün olacaktır. Peki, Nasıl Derin Dondurucu Almalı? Derin dondurucu satın alırken hangi değerlendirme kriterleri göz önünde tutulmalı?

 

Cihaz Türü

 

Öncelikle cihaz tipine karar vermeniz gerekiyor. Derin dondurucularda sandık tip, çekmeceli tip ve dikey tip olmak üzere farklı üç türden bahsedilebilir. Sandık tip derin dondurucular klasik donduruculardır. Bunlar yatay forma sahiptir ve kapak cihazın üstünde konumlanır. Sandık tip dondurucular hayli geniş depolama alanı sunar. Bununla birlikte, cihazın alt kısımlarına yerleştirilen gıdalara erişim bunlarda kolay olmayabilir.

Çekmeceli derin dondurucularda çekmecelerden dolayı gıdaya erişim konusunda sıkıntı yaratmayan bir yerleştirme düzeni söz konusudur, fakat bunlar da sandık tip kadar geniş depolama alanı sağlamayabilir. Çekmeceli dondurucular, et, balık, tavuk gibi, gıda güvenliği bakımından birbirine temas etmeden saklanması gereken gıdalar için oldukça uygun bir yerleştirme sunar.

Dikey derin dondurucular ise klasik buzdolabı formuna sahip ürünlerdir.

 

Enerji Tüketim Miktarı

 

Enerji tasarrufu, hem bütçeniz hem de ekosistemin dengesi için mutlaka göz önünde tutulması gereken önemli konulardan.

Satın alacağınız derin dondurucunun en az enerji tüketimiyle, en fazla performansı göstermesine özen gösterin.

 

Kullanışlılık Sağlayan Teknolojiler

 

Nasıl Derin Dondurucu Almalı sorusuyla, daha fazla kullanışlılığın nasıl sağlanabileceğini de araştırın.

Arçelik derin dondurucularda beklentileri aşan teknolojiler, kullanım deneyimini daha üstün kılmakta. Cool Control bölmesine sahip Arçelik derin dondurucular, isteğe göre dondurucu ya da soğutucu olarak işlev görebilir. Seçtiğiniz özelliğe göre bu bölmenin sıcaklığını -240C ile +100C arasında herhangi bir değere ayarlanabilirsiniz.

Prosmart Inverter Kompresör, Arçelik derin dondurucularda bulunan diğer ayrıcalıklı teknolojilerden. Daha az enerji tüketimiyle daha etkin bir soğutma sağlayan bu kompresör, sıcaklık dalgalanmalarını minimuma indirir ve devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Üstelik diğer kompresörlerden dört kat daha sessiz çalışır.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.