Led Tv Nedir?

18-10-2019 15:29
Led Tv Nedir?

LED Teknolojisi Televizyon Ekranlarında

 

Günümüz aydınlatma sistemleri, LED teknolojisinin hâkimiyet altında demek yanlış olmayacaktır. Evlerde ana aydınlatmadan, mağazalarda reyon aydınlatmasına kadar, LED teknolojisini hayatın pek çok alanında görüyoruz. Bu teknolojinin fark kattığı alanlardan biri de, televizyon ekranları. LED Tv’ler, günümüzün en çok tercih edilen televizyon çeşitlerinden biri. Peki, Led Tv Nedir? Neden bu kadar yaygın bir kullanım alanına sahip?

LED televizyonların, standart LCD televizyonların LED aydınlatma kullanılarak geliştirilmiş versiyonu olduğu söylenebilir. LCD ekranlar, sıvı kristal hücre dolu iki kat polarize camdan oluşur. Bunların standart versiyonlarında ekranın arka aydınlatması için soğuk katot floresan lamba kullanılmaktadır. LED televizyonlarda ise bunun yerini LED aydınlatma alır.

 

LED TV’lerin Avantajları Neler?

 

Ekranda LED aydınlatmanın bulunması, televizyona önemli avantajlar katmakta. Bunları, düşük enerji tüketimi, uzun kullanım ömrü, ortam şartlarına daha iyi uyum, kaliteli seyir deneyimi ve hafif tasarım olarak sıralamak mümkün.

 

Düşük Enerji Tüketimi

 

LED teknolojisini cazip kılan avantajların başında, enerji tüketimini düşürmesi geliyor.

LED televizyonlar, standart LCD televizyonlar ve plazma televizyonlara kıyasla daha az enerji tüketir. Sağlanan tasarruf oranı %40 civarındadır.

 

Uzun Kullanım Ömrü

 

LED aydınlatma araçları, geleneksel aydınlatma araçlarından daha uzun süreli kullanıma olanak tanır. Bu uzun kullanım ömrü, televizyonlarda da kendini gösteriyor.

Cihaza zara verecek herhangi bir olumsuz dış etki söz konusu olmazsa LED televizyonunuzu uzun süre sorunsuzca kullanabilirsiniz.

 

Olumsuz Ortam Şartlarından Minimum Etkilenme

 

LED televizyonların düşük- yüksek sıcaklık gibi olumsuz çevre şartlarından daha az etkilendiği söylenebilir. Bunlar düşük sıcaklıklarda daha uzun süre performans gösterebilir, belirli bir dereceye kadar olan yüksek sıcaklıklardan ve titreşimlerden olumsuz şekilde etkilenmez.

 

Kaliteli Seyir Deneyimi

 

Ekranda yer alan LED teknolojisi, seyir kalitesine de katkıda bulunuyor.

Bu teknolojiye sahip televizyonlarda geniş bir renk yelpazesi mevcuttur. Bunun yanı sıra, LED televizyonların ekranları, üzerlerine gelen yoğun ışıkta daha az yansıma yapar. Bu da televizyonun yerleştirileceği alanı seçerken ışığın geliş yönünü hesaba katma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

 

Kullanışlı Tasarım

 

LED teknolojisi sayesinde televizyon tasarımlarının daha kullanışlı hale geldiği bir gerçek. LED televizyonlar, standart özellikteki LCD televizyonlardan daha hafif ve incedir.

 

Arçelik Teknolojileriyle Donatılmış LED Televizyonlar

 

Arçelik güvencesiyle LED televizyonlar çok daha uygun alternatifler haline geliyor. Arçelik LED Tv’leri online mağazamızdan inceleyebilir, Arçelik Led Tv Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.