Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır?

16-09-2019 15:52
Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır?

Kurutma Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Satın alma aşaması kadar, kullanım da titizlik gerektiriyor. Özensiz bir kullanım, kurutma makinesinin performansını düşürecek, ömrünü azaltacak ve çamaşırların zarar görmesine yol açacaktır.

Peki, Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır? İşte, dikkat edilmesi gereken önemli detaylar!

 

Uygun Programı Seçin

 

Program seçerken, ne oranda kurutma istediğinizi ve kumaş türünü göz önüne alın. Özellikle hassas kumaşlarda, doğru program seçimi büyük önem taşıyor. Aynı kumaştan üretilmiş ya da benzer özellikler gösteren kumaş türlerindeki çamaşırları birlikte kurutmaya dikkat edin.

 

Filtre Temizliğini Aksatmayın

 

Yükleme kapağının iç tarafında bulunan filtreye "hav filtresi” adı verilir. Bu parça, kurutma sırasında çamaşırdan çıkması olası tüy ve lifleri toplama işlevi görür.

Hav filtresini, her kullanımın ardından temizlemeye dikkat edin. Özellikle yünlü çamaşırlar kurutulduğunda filtre üzerinde yoğun miktarda hav birikecektir. Biriken havı elinizle ya da elektrikli süpürgeyle tahliye edebilirsiniz.

 

Cihazı Doğru Ortamda Konumlandırın

 

Kurutma makinelerini yeterli şekilde havalandırılan ortamlarda kullanmak gerekiyor, aksi halde kötü koku problemi ortaya çıkabilir.

Cihaz çalışırken oda kapısının ve uygunsa pencerelerin açık olmasında yarar var. Kurutma makinesi tezgâh altında kullanılacaksa, makine ve tezgâh arasında 3 cm veya daha fazla boşluk olmalı.

 

Çamaşırı Makineye Doğru Şekilde Koyun

 

Daha iyi bir kurutma için çamaşırlarda yer alan fermuarlar çekilmeli, düğmeler iliklenmeli. Aksi halde, çok parçalı çamaşırlarda parçalar birbirlerine dolanarak, bazı kısımların nemli kalmasına sebebiyet verecektir.

 

Yoğuşmalı Kurutma Makinesinde Buna Dikkat!

 

Kurutma Makinesi Nasıl Kullanılır sorusu, yoğuşmalı kurutma makinelerinde başka bir gündem maddesini daha konuya dâhil ediyor; yoğuşturucu temizliği.

Bu kurutma makinesi çeşidinde çamaşırdaki nem, cihazın içindeki sıcak hava tarafından yoğuşturucuya iletilir. Yoğuşturucu, dışarıdan aldığı soğuk havayla bu buharı, suya dönüştürür ve su deposuna gönderir.

Bu önemli işlevi üstlenen yoğuşturucunun temiz kalması, cihaz performansı için önemli. Bu parçayı 30 kullanımda bir, musluk altında yıkayarak temizleyin.

 

Su Tankını Boşaltın

 

Makinenin zarar görmemesi için, su tankının doldukça boşaltılması gerekiyor. Cihazın sol üst bölümünde yer alan bu parçayı, makine çalışmıyorken ve fişi çekiliyken çıkarıp takın. Kireç oluşumunu önlemek için boşaltma işleminden sonra hazneyi kurulamaya özen gösterin.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.