Kombi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

04-11-2019 09:53
Kombi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kombi Kullanımı

 

Kombiden tam verim elde etmek ve güvenlik için kullanımda dikkat etmeniz gereken noktalar söz konusu. İşte, kombi kullanımını ilgilendiren önemli detaylar!

 

Kombi Bakımı

 

Kullanımın hem güvenli hem de verimli olması için Kombi Bakımını önemsemelisiniz. Periyodik ve yeterli bakımla cihaz yüksek performansı, daha az enerji tüketerek sergiler. Bu, verimli çalışmak anlamına geliyor.

Bakımdan kastedilen, temizlik ve tesisat parçalarının gereği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir. Kombinin su sızdırıp sızdırmadığını sıkça kontrol etmenizde fayda var. Bacalı kombilerde, bacayı düzenli aralıklarla temizlemelisiniz. Tüm bunların yanı sıra, gerektikçe cihaz açılıp, biriken toz tahliye edilmeli.

 

Kombinin Konumlandığı Alan

 

Güvenliği ve performansı ilgilendiren bir diğer önemli nokta, kombiyi evin neresinde konumlandırdığınızdır.

Kombinin herhangi bir tehlike yaratma ihtimaline karşı bu cihazı, yatak odası, çocuk odası gibi riskli yerlere monte etmeyin. Kolayca alev alabilecek nesnelerin bulunduğu alanlar ve apartman koridorları da kombi için riskli yerlerdir.

Kombiyi balkonda konumlandıracaksanız, koruyucu bir kabin içinde montajın yapılması önemli. Bu, kombiyi yağmur, soğuk gibi olumsuz hava şartlarından korumak için gerekli bir tedbir. Bahsi geçen etkenlerin cihaza ulaşması, performansı düşürebilir, arızalara neden olabilir.

 

Su Basıncının Kontrolü

 

Kombide ve tesisatta dolaşım halinde bulunan suyun sahip olduğu basınç, cihaz üzerine yerleştirilen manometreden okunur.

Tesisat soğukken (kombi çalışmadığında) su basıncı 1 ila 1.5 bar arasında olmalı. Kombi çalışmaya başladığında bu basınç artar. Su sıcaklığının artması, bu basınç artışının nedenidir.

Kombinin su basıncı, 2- 3 ayda bir düşebilir. Birkaç ayda bir gerçekleşen bu basınç düşüşü normal olarak kabul edilmekte. Düşüş daha sık aralıklarla meydana geliyorsa bu, uzman müdahalesini gerektiren bir sorun olduğuna işarettir.

Kombilerde maksimum çalışma basıncı 3 bardır. Geniş dairelerdeki tesisatlarda su hacminin fazla olması, basıncın gereğinden fazla yükselmesi riskini ortaya çıkarabilir. Bu duruma karşı kontrollü olmakta fayda var.

Kullandığınız kombide düşük basınç uyarısı yoksa ayda bir basınç kontrolü yaptırın. Basınç sabit kalmıyorsa tesisatta ya da genleşme tankında kaçak olabilir. Bu tip Kombi Arızalarında teknik servis veya yetkili bayii ile iletişime geçmeyi ihmal etmeyin.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.