Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı?

13-01-2020 15:37
Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı?

Kombi Bakımı Neden Önemli?

 

Kış aylarının gelmesi, kombi bakımı konusunu da beraberinde getirdi. Gündelik hayata daha fazla konfor katan kombilerin sağladığı avantajları kesintisiz kılmak için öncelikle satın alma aşamasında dikkatli olmalısınız.

Doğru ürünü seçmek yeterli değil, kullanım şekli de üründen alınacak verimi yakından ilgilendirir. Kullanımı ilgilendiren konuların başında ise elbette, bakım geliyor.

Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı ve bakım hangi işlemleri kapsıyor, bilmeli ve ona göre gerekli aksiyonu almalısınız.

Bakımı yapılmayan kombinin performansını koruması neredeyse mümkün değil. Bakımı yapılmayan cihazlar bir süre sonra daha fazla enerji tüketerek daha düşük performans sergilemeye başlar. Bu, düşük çalışma verimi anlamına geliyor.

Bakımın, arızaları engellemede ve var olan arızaların erkenden fark edilmesinde önemli olduğunu aklınızda bulundurun. Yani, bakımın yetersiz olması, arızalara kapı açacak, bu da cihaz ömrünü kısaltacaktır.

Konu, güvenliği de yakından ilgilendiriyor. Bakımsızlıktan kaynaklı arızalar bazı durumlarda can ve mal kaybıyla sonuçlanacak kazalar yaratabilir.

 

Bakım Hangi Aralıklarla Yapılmalı?

 

Gerçekten işe yarıyor olması için bakımın düzenli aralıklarla yapılması şart. Peki, Kombi Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalı?

Uzman ve yetkili kişiler, en az yılda bir kez kombinizi gözden geçirmeli, gereken temizlik, kontrol ve onarımları yapmalı. İdeal olanı, kış başında, kombiyi kullanmaya başlamadan önce bakımın gerçekleştirilmesi.

 

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Bakım işlemlerini yetkili uzmanların yapması, işlemlerin kendisi kadar mühim. O yüzden, evinize gelen servis ekibinin yetki belgesini sorgulayın.

Bakımı siz yapmayacak olsanız da, bu işlemin neleri kapsadığını bilmeniz süreci takip etmenizi sağlayacağından önemli. Standart bir bakımda kombinin çeşitli kısımları, çalışma ve temizlik durumu açısından kontrol edilir. Su sızdırmazlık kontrolü, sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testi, bacalı kombilerde limit sensörünün ve genişleme tankının gözden geçirilmesi, elektrik kablolarının durumu ve elektrik bağlantı noktalarının incelenmesi, bu kontrollerden bazıları. Bunların yanı sıra, bar basıncı da kontrol edilip gerekli ayar yapılmalı.

Bakım ayrıca, temizliği kapsar. Kombi yanma odasında bulunan brülör temizlenmeli, toz biriken yerlerdeki toz giderilmeli. Bacalı kombilerde bacanın kirden arındırılması, kesinlikle ihmal edilmemesi gereken işlemlerden. Yoğuşmalı kombinlerde ise su haznesinin ve çamur ayrıştırıcı filtrelerin temizlenmesi gerekiyor.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.