Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

02-07-2019 15:10
Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

Kahve Makinesi Temizliğini İhmal Etmeyin

 

Bol köpüklü, tam kıvamında bir fincan Türk kahvesinin hatırı bir ömür sürer. Onu hazırlaması ise tecrübe, heves ve beceri ister. Hatırı yıllarca sürecek Türk kahvesi hazırlama konusunda nasılsınız?

Çok iddialı değilseniz, sorun etmenize gerek yok. İşlevsel tasarımı teknolojiyle bir araya getiren Türk kahve makineleri bu işi sizin yerinize halledebilir. Elbette, kahve hazırlama konusunda iyiyseniz de onları hayatınıza dâhil edebilirsiniz, zira kahve makineleri, kıvamında kahve hazırlamanın yanı sıra, bu işi hızlı ve pratik şekilde yapmayı da sağlamakta. 

Evet, onlardan yardım almak harika. Peki, kahve makinenizin temizliğine yeterince önem veriyor musunuz? Kahve makinesini periyodik olarak temizlemek için önemli sebepler söz konusu.

 

Periyodik Temizlik Neden Gerekli?

 

Her kullanımdan sonra olmasa bile, sık aralıklarla makinenin çeşitli bölümlerini temizlemek gerekiyor. Temizliğin ihmali, bakteri üremesini tetikleyecektir. Özellikle makinenin cezvesinde bu konuya azami ölçüde dikkat edilmeli. Yeterli sıklıkta temizlenmeyen cezvede zaman içinde küf oluşumu gözlenecektir.

Su haznesinin iç kısmının da temizliği büyük önem taşıyor. Yalnızca bakteriler değil, bu kısımda su kireci de kirlilik yaratan bir unsur olarak ele alınabilir.

Küflenme insan sağlığı açısından risk oluşturan bir problem. Bu ayrıca, pişen kahvenin tadının bozulmasına da yol açacaktır. Su haznesindeki kireçlenme ise özellikle cihaz açısından tehlike yaratır. Kireçlenme, makinenin performansının düşmesi, hatta arızalanmasına sebep olabilir.

Bu problemlere yol açmamak için düzenli temizlik şart. Peki,Türk Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir?

 

Kahve Makinesini Temizlerken Bunlara Dikkat Edin

 

Temizlerken zarar vermemek için kullanım kılavuzunu incelemeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Makineye özgü doğru bakım şartları konusunda en sağlıklı bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.

Daha sonra yapacağınız kahvelerin bozuk bir tada sahip olmaması için, cezveyi her kullanımdan sonra uygun şekilde temizlemeye özen gösterin. Musluk altında, duru suyla yıkamak cezve temizliği için genellikle yeterlidir. Kurumuş kahve artığı varsa, cezve yüzeyine zarar vermemek için yumuşak ve nemli bir bezle lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Bulaşık deterjanı ile temizlik yapacaksanız, deterjanı bol suyla durulayın. Aksi takdirde, cezvede kalan deterjan kalıntısı, kahvenin tadını bozacaktır. Bu elbette, sağlık açısından da risk yaratır.

Türk Kahve Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu, su haznesinin kireçten korunması konusunu da içermekte.

Makineyi uzun süre kullanmayacaksanız, hazneyi içi boş halde bırakın. Su haznesinde oluşmuş kireci sökmek veya kireç oluşumu engellemek için yarısı su, yarısı sirkeden oluşan karışımını hazneye dökün ve makineyi çalıştırın. Bir süre sonra makineyi kapatın ve yaklaşık yarım saat kadar sirkeli suyla bekletin. Daha sonra hazneyi boşaltıp, sirke kokusunun gitmesi için, temiz suyla doldurarak çalıştırın.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.