Isıtıcı Seçimi Yaparken Bunlara Dikkat!

08-10-2019 15:18
Isıtıcı Seçimi Yaparken Bunlara Dikkat!

Isıtıcı Seçerken Bunlar Aklınızda Bulunsun

 

Elektrikli ısıtıcılar, günümüz ısınma alternatifleri arasında çok tercih edilenlerden. Bunlar, yerleşik bir ısınma sisteminin olmadığı mekânlarda ya da bu sistemin kullanılmadığı durumlarda ısınma ihtiyacını karşılıyor.

Peki, ısıtıcı seçerken nelere dikkat etmek gerek? İhtiyaçlarınızı tam olarak karşılarken, elektrik faturasını da kabartmayacak seçeneklere yönelin.

 

Isıtıcı Cihaz Türlerini Tanıyor musunuz?

 

Öncelikle, hangi alternatiflere sahip olduğunuzu bilmelisiniz. Bugün piyasada, farklı türde çeşitli ısıtıcı araçlar bulabilirsiniz. Bu cihazlar arasında seçim yaparken hiçbir ısıtıcının genel olarak diğerinden daha iyi ya da kötü olmadığı gerçeğini aklınızda tutun. Bunların her biri kendine özgü görevlere ve özelliklere sahiptir. Satın alma kararı verirken kendi ihtiyaç ve beklentilerinizden yola çıkmalısınız.

Amacınız bütün alanı değil, yalnızca görece dar bir bölgeyi ısıtmaksa seramik ısırtıcılar ya da infrared ısıtıcıları tercih edilebilirsiniz. Seramik ısıtıcılar direnç aracılığıyla ısınan seramik fardan enerji yayarak işlevini gerçekleştirir. Infrared ısıtıcılar ise ısıyı ışık yoluyla yayar. Her iki türde de yalnızca odaklanılan alan ısıtılır.

Geniş bir alanın tamamında uzun süreli ısınma amaçlanıyorsa konvektörler ve yağlı radyatörler tercih edilmeli. Konvektör ısıtıcı, doğal hava akımıyla cihaz içine giren soğuk havanın cihaz içinde ısınıp yükselerek dışarı çıkması ve alana yayılmasıyla ısınma sağlar. Yağlı radyatörde ise cihaz içinde bulunan yağ, elektrik enerjisiyle ısınarak ortamı ısıtır.

Farklı gereksinimleri karşılamak üzere geliştirilen Arçelik Flavel Soba çeşitleri arasında konvektör ısıtıcılar, yağlı radyatörler, seramik ısıtıcılar ve infrared ısıtıcıları görüyoruz. Bunlar verimli çalışan ideal alternatiflerdir.

 

Düşük Enerji Tüketimi

 

İyi bir ısınma sağlarken, az enerji tüketen seçenekleri değerlendirin. Yani, önceliklerinizden biri, verimli çalışma olsun.

Verimli ısınma, ihtiyaçları karşılayacak nitelikteki ısıtmanın, düşük enerji tüketimiyle sağlanmasıdır. Isınma gereksinimini verimli şekilde karşılayabilmek için ısıtıcı seçiminde ve kullanımında dikkatli olmak gerekiyor. Tercihinizi az enerji tüketen modellerden yana yapmanız yeterli değil. Aldığınız cihazı kullanırken de enerji tasarrufuna dikkat etmelisiniz.

Cihazın kullanılacağı alanın hacmini ve kullanım amacını göz önünde bulundurmak da enerji tasarrufu konusuyla ilgili. Bazı elektrikli ısıtıcı türleri ana ısınma aracı olarak kullanıma olanak tanır, bazılarını ise sadece yardımcı ısıtma aracı olarak kullanmak daha uygundur. Satın aldığınız cihazı amacı dışında kullanmayın. Infrared cihazlar kısıtlı bir alanı ısıtmak üzere tasarlanmışlardır. Bunlarla geniş bir alanı uzun süre ısıtmaya çalışmak, enerji tüketimini arttırmaktır.

 

Kış Ayazı Dışarıda Kalsın

 

Etkin ısınma sağlayarak kış ayazını dışarıda bırakacak Arçelik Flavel soba çeşitleri Birlik Dayanıklı’da. Arçelik Flavel ısıtıcı çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Flavel Isıtıcı Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.