Hangi Televizyonu Almalısınız?

13-09-2019 14:04
Hangi Televizyonu Almalısınız?

Televizyon Seçiminde Bunlara Dikkat Edin

 

İyi bir seyir için temel konularda bilinçli bir seçim şart. Bununla beraber, çok daha keyifli bir seyir deneyimi, ekstra özellikleri de gündeme almayı gerektiriyor.

Peki, keyifli bir seyir için Hangi Televizyonu Almalı? Hangi konularda nasıl bir değerlendirme yapılmalı? Daha fazla avantaj sunan teknolojiler neler?

 

Görüntü Kalitesi

 

Görüntü kalitesi konusu, "piksel” ve "çözünürlük” kavramlarıyla yakından ilişkili. Dolayısıyla öncelikle, bunların ne anlama geldiği hakkında bilgi edinilmeli.

Dijital ortamdaki görüntüyü oluşturan en küçük birime piksel denir. Çözünürlük ise görüntüdeki piksel sayısını ifade eder. Çözünürlük ne kadar yüksekse, görüntü o oranda net, yani ayrıntılıdır. Televizyonları çözünürlük durumlarına göre, HD Ready, Full HD ve Ultra HD olmak üzere üç grupta incelemek mümkün.

Hangi çözünürlüğün seçilmesi gerektiği, ekran boyutunu ilgilendiren bir konu. Ekran büyüdükçe, görüntü kalitesini korumak için çözünürlüğün artması gerekir. 32 inç ve 49 inç arasındaki ekranlar için Full HD çözünürlük yeterli gelebilmekte. 49 inç üzeri boyutlarda ise 4K olarak da bilinen Ultra HD çözünürlük tercih edilmeli.

 

Ses Kalitesi

 

Televizyon satın alırken kullanıcıların sık yaptığı hatalardan biri, sadece görüntü kalitesini değerlendirmek. Oysa ses kalitesi de, seyir deneyiminin niteliğini doğrudan etkiler.

Arçelik televizyonlarda bulunan Surround Ses Teknolojisi, kusursuz ses kalitesi için geliştirildi. Dâhili hoparlörlere sahip bu teknoloji, çok boyutlu bir ses deneyimi sağlamakta.

 

Daha Fazlası da Mümkün…

 

Hangi Televizyonu Almalı sorusuyla ekstra avantaj sunan özellikleri de değerlendirmeye alabilirsiniz.

Arçelik televizyonlar, mükemmel seyir deneyimi sunan teknolojileri karşımıza çıkarıyor. HDR teknolojisine sahip televizyonlarda görüntüler çok daha net ve yüksek kontrastlıdır. En küçük ayrıntılar bile derin ve parlak beyaz tonlarıyla kolayca fark edilebilir.

Standart HD ekranlardan çok daha fazlasını sunan 4K çözünürlük değeri, çıtayı oldukça yükseltiyor. 4K ekranlar, standart HD ekranlardan 4 kat daha fazla piksel içermektedir.

Micro Dimming Teknolojisi, karanlık sahnelerdeki detay kaybına karşı geliştirildi. Hareketli sahnelerdeki netlik kaybı ve atlama problemleri için ise Video Perfection Engine Teknolojisi iş başında. Bu sistem, akıcı bir seyir deneyimi sağlar.

Gerçek renk, gerçekten keyifli bir seyir için önemli. Arçelik televizyonlarda bulunan Wide Color Gamut Teknolojisi, sonsuz sayıda renk ve ara ton sunarak ekrandaki renkleri, gerçeğe uyumlar.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.