Elektrikli Süpürge Seçimi

25-06-2019 14:57
Elektrikli Süpürge Seçimi

Elektrikli Süpürge Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Satın alma aşamasındaki titiz yaklaşım, ihtiyaçları karşılayan doğru ürünü seçme ihtimalini yükseltir. Peki, elektrikli süpürge seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

 

Ürün Çeşidi

 

Tozu depolama sistemine göre elektrikli süpürgeler, toz torbalı, toz torbasız, siklonlu ve su hazneli olmak üzere dörde ayrılmakta.

Tozun depolandığı hazne, toz torbasız ürünlerde sabittir. Bunlar her defasında yeni torba gerektirmezler, dolayısıyla yeni toz torbası alma maliyeti yaratmazlar. Toz torbasız süpürgelerde üstün bir toz boşaltma ve torba sistemi yoksa tozun tahliye edilmesi pratik olmayabilir. Arçelik Elektrikli Süpürge Modellerinde bulunan TrayClean özelliği, toz haznesi boşaltma işlemini tek tuşla kolayca ve temiz şekilde halletmenizi mümkün kılar. 

Toz torbalı çeşitlerde toz, çıkarılabilen torba formundaki bölümlere dolar. Torba dolduğunda yenisi ile değiştirmek gerekir.

Siklonlu süpürgelerde sistem, merkezkaç kuvvetiyle çalışır. Merkezkaç kuvvetiyle hazneye dolan toz, haznenin çeperlerine çarparak alt kısımda birikir. Su hazneli modellerde ise toz, hazne içindeki suya hapsedilir.

Modeller arası üstünlük kıyaslaması, her bir kullanıcının kişisel beklentileri ve ihtiyaçlarına göre değişir. Bu noktada, önceliklerinizi belirlemenizde fayda var.

 

Filtre Sistemi

 

Elektrikli süpürgelerde mikro filtre ve HEPA filtre olmak üzere iki temel filtre sisteminden bahsedilebilir. Mikro filtreler, tozun bir kısmını havaya geri saldıklarından, astım gibi sorunları olan kişilerin özel ihtiyaçlarını karşılamaz.

HEPA filtreler ise, yakalanan tozun yeniden ortama salınmasını önler. Bunlar kendi içinde çeşitlere ayrılmakta. HEPA filtrelerin en yüksek performans sergileyen türlerinde, cihazdan dışarı salınan hava, tozdan neredeyse tamamen arınmıştır.

 

Cihaz Performansı

 

Emiş gücü elbette mutlaka değerlendirmeniz gereken özelliklerden. Bu değer, "Air Watt” birimiyle ifade edilir ve ne kadar yüksekse, süpürgenin emiş gücü de o kadar yüksek demektir.

Hava akış gücü, emiş kapasitesini etkilemekte. Süpürülen zeminden, tozun depolandığı bölüme kadar olan hava akış gücünün yüksekliği, yüksek performans anlamına gelmekte.

 

Enerji Tüketim Durumu

 

Hem bütçeniz hem de ekosistemin dengesi için, diğer elektrikli cihazlarda olduğu gibi süpürgelerde de düşük enerji tüketimi sunanlardan yana tercih yapmalısınız. Yüksek performansı, düşük oranda enerji kullanarak sergileyenler, verimli çalışan alternatiflerdir.

Yüksek performans, yüksek enerji tasarrufu ve pratik kullanım konularında beklentileri karşılayan Arçelik elektrikli süpürge çeşitlerine online mağazamızdan ulaşabilir, Arçelik Elektrikli Süpürge Fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.