Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

07-08-2019 13:58
Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

Düzenli Süpürge Temizliğini Önemseyin

 

Elektrikli süpürgenin verimli şekilde çalışmaya devam edebilmesi için, periyodik olarak temizlenmesi gerek. Toz torbası, toz haznesi ve filtre gibi parçaların bakım ve temizlik şartları sağlanmadığı takdirde, cihazın emiş gücü düşecek, ileri safhalarda arıza kaçınılmaz olacaktır.

Peki, Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

 

Tozun Toplandığı Kısmın Temizliği

 

Tozun toplandığı bölümün çeşidine göre elektrikli süpürgeler, toz torbalı ve toz torbasız şeklinde sınıflandırılmakta. Bu türler, kendilerine özgü temizlik yöntemleri gerektiriyor.

Toz torbalı süpürgelerde, torba doldukça yenisi ile değiştirilmelidir. Bunlarda kullanacağınız yeni torbanın, cihaza uyumlu olmasına özen gösterin. Toz torbasız cihazlarda ise tozun toplandığı hazne, doldukça boşaltılmalı.

Cihaza yeni toz torbasını yerleştirirken ya da boşalttığınız toz haznesini yerine takarken ilgili bölümün yerine tam olarak oturduğundan emin olun. Aksi takdirde, süpürge çalışırken motor zarar görecektir.

 

Elektrikli Süpürge Filtresinin Temizliği

 

Filtreyi mutlaka yeterli sıklıkta temizlemelisiniz. Bunun için öncelikle filtrenin türünü öğrenin. Bazı filtreler yıkanabilir özelliktedir, bazıları ise suyla temastan zarar görür.

Yıkanabilir filtreleri musluk altında temizleyebilirsiniz. Kullandığınız suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat edin. Su ile yıkamak, yıkanabilir filtreler için genellikle yeterli gelir. O sebeple, deterjan gibi kimyasallar kullanmanıza gerek yok. Bu tür kimyasalların filtreye zarar verme ihtimali vardır. Yıkadığınız filtreyi yerine tekrar takmak için tamamen kurumasını beklemelisiniz.

Yıkanamayan filtreleri ise yumuşak uçlu bir fırçadan yardım alarak ya da çöp kovasının kenarına hafif hareketlerle vurarak tozdan arındırmanız mümkün.

 

Emici Başlığın Temizliği

 

Emici başlığı toz yumaklarından ve saç tellerinden, süpürgenin her kullanımından sonra arındırın. Bu, özellikle saç tellerinin fazla miktarda birikip, temizlenmesi zor hale gelmesini önler. Toz yumakları ve saç tellerinden arındırdıktan sonra, nemli bezle başlığı silebilirsiniz.

 

Yardımcı Aparatların Temizliği

 

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir sorusu, yardımcı aksesuarların temizliğini de kapsamakta.

Farklı formlardaki uçlar, süpürge borusu gibi parçaları, hafif nemli bezle silin. Yıkanmaya uygun olanları musluk altında yıkamanızda fayda var. Bunları yıkadıktan sonra yeniden kullanmak için tamamen kurumalarını beklemelisiniz.

Elektrikli süpürgenize özel temizlik şartları kullanım kılavuzunda mevcuttur. Temizlik sırasında cihaza zarar vermemek için kılavuzu mutlaka okuyun.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.