Derin Dondurucuca Neler Saklanır?

23-07-2019 14:15
Derin Dondurucuca Neler Saklanır?

Neden Derin Dondurucu?

 

Gıdaları derin dondurucuda saklamak, başta para tasarrufu ve zaman tasarrufu olmak üzere, birçok avantaj sağlıyor.

Balık, sebze ve meyveyi kendi mevsiminde satın alıp derin dondurucuda saklayarak, hatırı sayılır ölçüde para tasarrufu yapabilirsiniz, zira gıdalar kendi mevsimlerindeyken daha düşük maliyetle elde edilir. Üstelik kendi döneminde doğal şartlar altında elde edilen gıdalar, gerçek tada sahiptir ve bu dönemlerde doğal gıdaya ulaşmak daha kolaydır. Bu da, derin dondurucu sayesinde orijinal tada ve sağlıklı gıdaya yılın her dönemi ulaşabilmek anlamına geliyor.

Derin dondurucular, mutfakta daha fazla hız ve pratiklik gerektiğinde de devreye girebilir. Yiyecekleri yarı pişirip ya da pişirmeye hazır hale getirip derin dondurucuda saklayabilir, böylece gerektiğinde hızlı şekilde servise hazırlayabilirsiniz.

Peki, Derin Dondurucuda Neler Saklanır ve farklı gıdalar için derin dondurucuda saklama şartları nelerdir?

 

Uygun Saklama Koşulları Sağlayın

 

Elbette, derin dondurucuda pek çok gıdayı saklayabilirsiniz. Bunlar içinde sıkça gündeme gelenlerden biri domates. Yemek yapımının önemli malzemelerinden olduğu için, domatese yılın her dönemi orijinal tadında sahip olmak gerekiyor. Doğrayarak çiğ halde veya püre yaparak, domatesi derin dondurucuda muhafaza etmeniz mümkün.

Yeşil yapraklı sebzeleri derin dondurucuya doğrudan koymanız, pörsümeye neden olacaktır. O yüzden bunları, üzerlerine zeytinyağı dökerek saklayın. Çiğ haldeki patlıcan da çok düşük sıcaklıktan olumsuz etkilenir. Bu nedenle, patlıcanı derin dondurucuya yerleştirmeden önce kızartın veya közleyin.

Derin dondurucuda en çok saklanan diğer gıdalardan bezelyeyi çiğ halde ya da haşlayarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Süt mısırı, taneleri ayıklayıp haşlayarak saklayın. Bamyayı çiğ halde veya limonlu suda bekletip domatesle kavurarak muhafaza edebilirsiniz. Taze fasulyeyi haşlayarak ya da domatesle kavurarak derin dondurucuya koyabilir, böylece gerektiğinde hızlıca pişirebilirsiniz.

Meyveleri derin dondurucuya yerleştirmeden önce çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Çeşitli hamur işlerinde daha sonra kullanılmak üzere, çiğ hamuru da streç filme sararak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

 

Derin Dondurucuda Saklanmaması Gereken Gıdalar Neler?

 

Derin Dondurucuda Neler Saklanır sorusu, derin dondurucuda saklanmaması gereken gıdalardan bahsetmeyi de gerektiriyor, zira yapıları sebebiyle bazı gıda türleri, çok düşük sıcaklığa dayanıklı değildir. Süt ve süt ürünleri, bunların başında gelmekte. Direkt tüketilecek süzme peynir, süt ve yoğurdu derin dondurucuda saklamayın. Ancak tarif içinde kullanılacaklarsa, derin dondurucuda muhafaza sorun yaratmayacaktır.

Konserve gıdaların içindeki su, düşük sıcaklıkta genleşerek kutuyu patlatabilir. Bu nedenle, konserve gıdaları da derin dondurucuda muhafaza etmeyin. Kabuklu çiğ yumurta da derin dondurucuda saklanmaya uygun değildir, zira sıvı haldeki yumurta derin dondurucuda genleşip, kabuğu kırabilir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.