Çay Makinesi Nasıl Temizlenir?

14-11-2019 16:34
Çay Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çay Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

 

İçimine doyum olmayacak çayı pratik şekilde hazırlamada çay makineleri devreye giriyor. Çay keyfini kesintisiz kılmak için öncelikle, ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap verecek modeli seçtiğinizden emin olun.

Bu konudaki sorumluluğunuz satın alma kararı vermekle bitmiyor. Memnun edici bir kullanım deneyimi için cihazı kullanırken de özenli olmalısınız. Temizlik, dikkat etmeniz gereken başlıca konulardan. Yetersiz ve/ veya yanlış yöntemlerle yapılan temizlik, makinede arızaya neden olabilir, performansı olumsuz yönde etkileyebilir.

Peki, Çay Makinesi Nasıl Temizlenir? Temizlik sırasında hangi ayrıntılara dikkat edilmeli?

 

Çay Makinesi Temizliğinde Bunlara Dikkat Edin

 

Güvenlik tedbirlerini ihmal etmeyin. Bunun için temizliğe başlamadan önce makine fişini prizden çekerek elektrik bağlantısını kesin. Temizlik boyunca makinedeki elektronik aksama su gelmemesine azami ölçüde dikkat edin.

Cihazın dış yüzeyini bulaşık deterjanı ve suyla nemlendirilmiş bir bezle silebilirsiniz. Bu iş için fazla miktarda deterjan kullanmaktan kaçının ve kullandığınız bezin yumuşak yapılı olmasına özen gösterin.

Demlik ve su ısıtıcı haznenin iç kısım temizliğinde kimyasal ve/ veya koku bırakacak temizleyici madde kullanmamalısınız. Sert kimyasal maddeler, ne kadar durularsanız durulayın geride kalıntı bırakacaktır. Bu kalıntı, demlenen çaya ya da ısınan suya geçeceğinden insan sağlığını tehdit eder. Yoğun kokulu maddeler ise haznelerin içinde koku bırakır. Bu, çay aromasının bozulması anlamına geliyor.

Tüm bunların yanı sıra demliği, içinde çayla uzun süre bırakmamaya da özen göstermeniz gerek. Aksi halde, çıkarılması zor lekeler oluşabilir. Isıtıcı hazneyi ve demliği kullanılmayacakları zaman duru su ile yıkayıp kurulayarak muhafaza edin.

 

Su Kireci Nasıl Temizlenir?

 

Çay makinelerinin temizliğini ilgilendiren konulardan en zorlu görüneni haznedeki kireçlenme. Dolayısıyla, birçok kullanıcı için Çay Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu en çok bu problemi ilgilendirmekte.

Önceliğiniz kireçlenmeyi önlemek ya da azaltmak olsun. Bunun için, şebeke suyu kullanmamaya dikkat edin ve gerekmediğinde haznedeki suyu boşaltın. Makine kullanılmadığında hazne kuru kalmalı.

Kireci çıkarmak için evde kolayca bulacağınız araçlardan ve kolay bir yöntemden yararlanabilirsiniz. Haznenin içinde bir miktar su kaynatın. Kaynayan suya iki yemek kaşığı limon tuzu ya da bir fincan sirke ekleyin. Kireç, tamamen sökülene kadar karışımı hazne içinde bekletin. Daha sonra, bu suyu döküp haznede bu kez duru su kaynatın. Bu son işlem, sirke veya limon tuzunun tamamen giderilmesini sağlayacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.