Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

02-09-2019 17:01
Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır Makinesi Temizliğini Önemseyin

 

Su kireci, deterjan kalıntısı, küf… Bu gibi kirleticilere maruz kalan çamaşır makineleri de düzenli temizlik gerektirmekte. Elle erişebilen yerlerde ve/ veya görülmeyen iç kısımlarda ortaya çıkan kirletici unsurlar, cihaz performansının düşmesi, cihazın arızalanması, çamaşırların lekelenmesi, kötü koku gibi pek çok soruna davetiye çıkarır.

Peki, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir? Her bölme ve parça, farklı temizlik yöntemleri gerektiriyor.

 

Deterjan Haznesinin Temizlenmesi

 

Deterjan haznesi yeterli sıklıkta temizlenmezse, sertleşmiş deterjan kalıntısı sorunu kaçınılmaz olacaktır. Bu sorun söz konusuysa, beyaz sirkeden yardım alabilirsiniz.

Kaynatıp birkaç dakika beklettiğiniz 1 litre suyun içine 1 su bardağı beyaz sirke ilave edin. Deterjan haznesini dikkatli şekilde çıkarıp, bu sirkeli su karışımının içinde, kalıntılar yumuşayıncaya kadar bekletin. Yeterli sürenin ardından hazneyi durulayıp kurulayarak yerine tekrar takın.

 

Dış Kısmın Temizlenmesi

 

Çamaşır makinesinin dış kısım temizliği için çoğu kez, bir miktar bulaşık deterjanı ve suyla nemlendirilmiş bir bez yeterli araçtır. Silme işlemini gerçekleştireceğiniz bezin, yüzeyi çizecek kadar sert olmamasına dikkat edin.

 

Körük Lastiğinin Temizlenmesi

 

Körük lastiğinin uzun süre ıslak kalması küf ve kötü kokuya sebep olacaktır. Küf söz konusuysa sıcak suyla ıslatılmış bir bezle lastiği silin. Bu kısmın temizliğinde aşındırıcı kimyasallar kullanmayın.

Körük lastiği aşınmışsa, vakit kaybedilmeden yenisi ile değiştirilmeli.

 

Tambur ve İç Kısmın Temizlenmesi

 

Makinenin iç bölümlerinin temizlenmesinde de aşındırıcı özellik gösteren kimyasallar kullanmamalısınız. Sirke de asidik özelliğinden dolayı, bu kısımlar için zarar verici olabilir.

Tambur ve iç kısımların temizliği için geliştirilen çamaşır makinesi temizleyicileri, risk içermeyen bir temizlik sunar. Kaliteli temizleyiciler deterjan kalıntısı, kötü koku, kireç gibi sorunlarla etkin şekilde mücadele edecektir.

 

Kullanım Kılavuzunu İnceleyin

 

Temizliğe başlamadan önce kullanım kılavuzunu incelemeyi ihmal etmeyin. Çamaşır makinenizin modeline özel bakım şartlarını ancak kılavuzdan öğrenebilirsiniz.

 

Temizlik Ne Sıklıkta Yapılmalı?

 

Temizliğin ne kadar sürede bir yapılması gerektiği, Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir sorusu kadar önemli.

İç kısım ve tambur için üç ayda bir yapılacak temizlik yeterli gelebilir. Deterjan gözü ise her kullanımın ardından deterjan kalıntılarından arındırılmalı. Körük lastiğini de her kullanımdan sonra kurulamanızda fayda var.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.